Adományozz te is!

Tudtad-e? Adománybolt Jászalsószentgyörgyön is van!

Induló Szociális Szövetkezet révén nem tellett TV reklámra, óriásplakátra. Csakúgy megnyitottunk!
Reméljük a helyiek és az átutazók nagy örömére. Kis településünk lakói ki-ki a lehetőségeihez mérten adományokkal támogat minket, azonban ez sajnos kevés ahhoz, hogy folyamatosan ellássuk áruval a boltot. Elkövettük azt a hibát, hogy a hiányzó árukészletet nagykerekből szereztük be és a szállítási költség, illetve az árukért kifizetett vételár -amihez képest a közösségi boltban csak a megszokott nagyon alacsony eladási áron tudjuk kínálni- veszteséget termel, nem fedezi a fenntartási költségeket. Az adományon kívüli árubeszerzést 2015-ben a minimálisra kell csökkentenünk.. Ezért fordulunk mindenkihez, hogy nézzen körül otthon és a már kinőtt vagy megunt holmikat, játékokat, könyveket, kérjük ajánlja fel boltunknak, mert további vásárlásra lehetőségünk nincs és ez nem is az adománybolt feladata-üzletpolitikája. .

 

Adományboltokat itthon alapítványok és egyesületek, nonprofit kft.-k és szociális szövetkezetek nyithatnak. A világ első adományboltját 1899-ben hozták létre Nagy-Britanniában. Európa számos országában nagyon népszerűek az ilyen boltok. Az adományboltok várnak minden olyan háztartásban megtalálható dolgot amire már nincs szükséged és csak a helyet foglalja. Az adományozó egyszerre több jót is cselekszik: Védi a környezetet, másoknak -elsősorban szociálisan rászorulóknak- elérhetővé válik ruhanemű, bútor, háztartási cikk stb. melyet nem adományként kap, hanem a vásárlás örömével, fillérekért jut mindenki a különböző mindennap szükséges használati tárgyakhoz. Az Üzenet Közösségi Bolt nem karitatív szervezet, üzemeltetője a Munkáért Kenyeret Szociális Szövetkezet . A vásárlók és az adományozók által a közösségi bolt hátrányos helyzetű emberek számára teremthet munkalehetőséget, csökkentve a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják.
Adományokat nyitva tartási időben fogadunk. ( szívesen fogadunk mindent amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van ,már felesleges: ruházati termékeket könyveket, dísztárgyakat, konyha eszközöket, játékokat, sportszereket, kisbútorokat....). A beadott adományokat piaci ár töredékéért árusítjuk. Persze nemcsak árura, hanem vevőkre is szükségünk van, hiszen hiába halmozunk fel óriási készletet, ha csak ott figyel a polcainkon!

Ezért fontos, hogy minél többen ismerjenek meg minket, térjenek be hozzánk és vásároljanak.
Jászalsószentgyörgyön 2014 augusztus 8-án nyitott nyitott meg az ÜZENET KÖZÖSSÉGI BOLT


Milyen célt szolgál?
Célja elsősorban a munkahelyteremtés, csapatépítés és a hit, hogy van megoldás.

Mire számíthatok ha betérek és még sem adományozni sem vásárolni nem szeretnék?
Egy kis beszélgetésre, jó hangulatra, olvashatsz, gyermeked is jól érezheti magát.

Lomtalanítsak otthon és hozzam hozzátok?
Eszedbe ne jusson! Olyan már megunt, de még jó állapotú ruhákat műszaki cikkeket, könyveket, de akár saját készítésű tárgyakat várunk ami eladható. Fontos, hogy jó szívvel tedd mindezt.

Milyen áron tudok vásárolni?
Természetesen elsődleges cél, hogy azok számára is elérhető legyen az árucikk, akik nehéz helyzetben vannak. De érdemes akkor is bejönnöd, ha, egyedi darabokra, esetleg retro cuccokra vágysz. Arról se feledkezz meg, hogy minden egyes elköltött forintoddal jó ügyet szolgálsz.

Én segíteni szeretnék, de felesleges holmim sincs és vásárolni sem akarok?
Légy önkéntes segítőnk, akár diák vagy, akár unatkozó nagyi. Nem lesz hiány beszélgetésben és talán segíteni tudsz másoknak, akár a házi elkészítésében, de várunk ötleteket az idősebb korosztályból (varrás, főzés, spórolás, vagy csak bezzeg az én időmben történtekről). Segítheted munkánkat támogatói naptár vásárlásával vagy, ha nyomdai megrendeléseidet velünk készítteted el.

„NAPOS SAROK PROGRAM”
Térítésmentes angol és informatika foglalkozás (korrepetálás) általános iskolásoknak és az „IDŐSEBBEK IS ELKEZDHETIK „ program keretében felnőtteknek.

Szeretnénk elindítani saját kézműves műhelyünket, ahová ügyes kezű segítőket várunk minden korosztályból! A megmaradt ruhákból, amiket valamilyen okból nem tudunk értékesíteni (nem divatos, vagy van valamilyen hibája és még pár forintért sem kell senkinek) táskát, kutya ruhát, kutyus vagy cicus fekhelyet fogunk készíteni, amit saját termékként fogunk értékesíteni (webáruházunkban, üzleteknek stb.). Eleinte önkéntesekre alapozunk, de reméljük, hogy lesz kereslet ezekre a termékekre és akkor már néhány embernek munkahelyet is tudunk teremteni ezzel a tevékenységgel.

 

Üdvözlettel: Munkáért Kenyeret Szociális Szövetkezet alapítói és vezetősége!

Elérhetőség: kozossegibolt@gmail.com
Jászalsószentgyörgy Fő u. 44